Bbbbfffffff....

10:54 a. m.

Hi ha gent que es creu super inteligenta no???

Vale, anem a pams,... ja se que jo no soc el paradigma de persona informada de la vida,... que normalment me la suda bastant la politica (ho sento :S) i que tal i que qual,... pero hi ha una cosa que es diu sentit comu,... i una altra que es diu tacte, ... m'explico.

Avui (dijous, 3 de novembre) tornant de dinar, m'he creuat al ascensor amb un paio del departament,... un paio amb el qual hi he parlat dos cops i sempre del temps que feia en aquell moment. Doncs va el paio i em diu algo aixi com, "... aixxx els catalans,... nomes sabeu que fer soroll per aconseguir la independencia, oi??"... directament a la cara!!!!!

Jo que no tenia ni puta idea de que anava el paio li foto una resposta de compromis rollo "... bueno la independencia estaria be pero en epoca d'unio europea no te molt tot el sentit del mon, ara un autogovern real per portar a terme els projectes de nacio catalana no estaria mal..." (bueno potser he reescrit una mica la frase, pero salvant les distancies de l'idioma es aixo el que volia dir :D)
Total que el paio segueix fent conyeta amb el tema,... sortim de l'ascensor i el primer que faig al arribar al despatx es obrir el primer diari electronic que se'm passa pel cap (lV) i descobreixo que avui (o ahir) ha comenc,at el debat al parlament (oi que era aixo??) espanyol sobre la reforma dels estatuts catalans,...
Quin panchon de riure que m'he fet quan m'he comenc,at a imaginar el que surt pels telediaris francesos, o pels dels altres paisos,... com ens deuen veure??

Suposo que la visio depen de la inclinacio politica de cada persona pero una influencia que afavoreix al govern central em sembla que existeix,... es veritat que fora d'espanya (dintre ja ni pregunto :S) ens veuen mes tirant cap als "marrecs que no paren de demanar i demanar" que no cap als ... vaja,... quin seria l'altre costat??

EVA SOCORRO!!!
Necesito un analisi a fons de l'actualitat politica catalana per poder-me enfrontar a les posibles converses!!! (No em facis gaire cas ;), intentare posar-me al dia solet via diaris electronics :S, pero una petita ajuda no aniria malament ;))

2 comentaris:

  1. eva ha dit...

    És molt fàcil, Al.
    Hi ha uns senyors que porten corbata (i un que no) que fan coses, com ara lleis i altres coses, i per fer això els hi donem diners (com ara tu amb les matrius però amb lleis). I hi ha una llei que és la més graaaaan de totes i que diuen, anem a canviar aquesta, que és la més vella. I ells primer fan el model. Fàcil, i el resolen. Tipus puntual i sense massa, que ja saben que no val per res perquè després caldrà posar totes les condicions de contorn, però agafen la seva llei nova i la porten a un altre puestu on uns altres senyors amb corbata (i malcarats i alguns maleducats) es pensen (o s'ho treuen de la patilla segons l'humor) les condicions de contorn.
    De moment els senyors malcarats l'única cosa que han decidit és que s'ho miraran (sisi, tot aquest rebombori era només el debat de l'acceptació a tràmit...).
    Ara s'obre un període d'esmenes, negociacions i tot plegat.
    D'aquí més o menys un any els senyors malcarats aprovaran la nova llei però amb les rectificacions que imposen les seves condicions de contorn. Els senyors de la corbata i el que no en porta s'ho miraran i es felicitaran, i ja tindrem el nou model, que contemplarà coses que l'antic no comptava (com la unió europea, la immigració,blablabla), però ja veuràs que igualment no resoldrà els problemes...
    Abans que s'aprovi definitivament, però, cal sotmetre-ho a referèndum a Catalunya, i tant si es porta corbata com rínxols s'ha de votar. Ja t'avisarem.
    Digues al teu amic del temps que a Boston fa fred, quan et torni a preguntar per l'estatut.

  2. Aleix ha dit...

    Jejejejeje

    Merci eva pel teu resum resumista.
    Ara tot em queda mooooolt mes clar.
    Nomes em queden un parell de dubtes,
    pero suposo que abans de fer les preguntes corresponents he de saber exactament quines son les preguntes (un dels dubtes es que no se molt be que es el que entenc i que el que no... estic taaaant liat!!! :D:D)

    Merci per tot!!!
    MMMMUUUUUAKKKKK