Segon exit culinari

3:41 a. m.

Si si,... ja se que en un mes i mig haver fet dos plats mes o menys currats a l'estranger no es gran cosa... pero per algo es comenc,a no??

En aquest capitol:

LA SAMFAINA

Doncs si,... vem fer una samfaina seguint una recepta d'internet... i deu ni do com va sortir!!

1 seba grossa
1 Alberginia ben grossa
1 Pebrot vermell
1 Pebrot verd
2 carbassons
4 tomaquets
1 got de vi blanc

--------------------------------------------------------------------

Es tallen totes les verdures a daus, no cal que siguin gaire petits, i es posen en vols per separat.
Els tomaquets s'han d'escaldar uns minuts (no gaire) en aigua bullint per pelar-los (a la part de sota heu de fer un petit tall en forma de creu abans de possar els tomaquets a l'olla per poder pelar amb mes facilitat despres... Truqui de la Morgane!!!), despres de pelats tambe s'han de tallar a daus i barrejar amb una cullereta de sucre.

Poses oli en una olla i l'escalfes, hi tires la ceba i la deixes rossir. S'ha d'anar barrejant tot sovint per que no es cremi o enganxi. El foc mai massa fort
Quan la ceba es rossa poses l'alberinia salada i segueixes remenant. Esperes uns minuts a que es comenci a estovar i hi poses el pebrot vermell.
Segueixes remenant i deixes que es es vagi estobant tambe el pebrot.
Tot seguit es el torn del pebrot verd. Segueixes remenant i deixes que passin uns minuts mes...
En aquest punt (i no em pregunteu per que) es quan s'ha de posar el vi blanc. Un bon got de vi blanc i es deixa coure tot juntet a foc no massa fort. Deixes passar uns minuts mes i hi poses el carbasso. Idem... deixes passar uns minuts mes i hi poses finalment el tomaquet. segueixes remenant i deixes coure tot juntet fins a 20 o 25 minuts.
Si cal s'hi pot afegir caldo o aigua tebia.
En algun moment del proces pots anar corregint de sal o posar'hi alguna altra especie que et vingui de gust (aixo son experiments... :D) pero a la recepta em sembla que hi deia de posar'hi llorer.

Et voila... una samfaina ben bona.
No us preocupeu si us sembla que esteu trigant molt a fer-lo el plat... es una mica llarg de coure. Pots estar-t'hi ben be una hora.

Ale doncs... nosaltres ben fer-nos uns bistequets ben bons per posar la samfaina al costat :D